Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ обирає Smart-спеціалізацію – Наталія Мельник

21 листопада 2018 року, 17:17

Наступного року київська міська влада розпочинає розроблення Стратегії розвитку міста Києва до 2027 року із застосуванням принципів Smart-спеціалізації. Про це повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник.

«Визначення основних напрямів розумної спеціалізації та оцінка можливостей їх впровадження для стимулювання розвитку Києва дозволить місту відповідати європейським стандартам, залучати кошти державного бюджету і кошти секторальної підтримки ЄС для реалізації міських інфраструктурних проектів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності столиці», – розповіла Наталія Мельник.

За її словами, Департамент економіки та інвестицій за підтримки провідних спеціалістів Програми «U-LEAD з Європою» та Інституту економіки та прогнозування НАН України провів науково-практичний семінар із теми: «Підготовка регіональних стратегій з урахуванням підходів розумної спеціалізації» для представників структурних підрозділів Київської міської державної адміністрації.

«Захід організовано з метою оптимального застосування принципів Smart-спеціалізації при розробці нової Стратегії розвитку міста Києва. Учасники семінару ознайомилися із застосуванням підходів Smart-спеціалізації під час підготовки регіональних стратегій розвитку, із прикладами інструментів (проектів) у рамках дослідницьких та інноваційних стратегій розумної спеціалізації країн ЄС (RIS3, S3) та з основними принципами відбору напрямів Smart-спеціалізації для міста Києва, які можуть бути покладені в основу нової Стратегії», – зазначила Наталія Мельник.

Вона додала, що «Smart-спеціалізація» – це стратегічний підхід до економічного розвитку регіону, який спрямований на виявлення сильних сторін і розвиток конкурентних переваг регіону на основі наявної інфраструктури регіональної економіки. Впровадження Smart-спеціалізації у стратегічне планування є важливою передумовою розвитку співпраці між Євросоюзом та Україною.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]