Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує суттєво оновити трамвайний та автобусний парки

12 березня 2019 року

Київ планує суттєво оновити трамвайний та автобусний парки

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект рішення про затвердження угод, укладених Київським міським головою від імені Київради з метою реалізації проекту «Міський громадським транспорт України».

Відтак, планується суттєво оновити міський громадський транспорт. Йдеться про трамвайний та автобусний парки, а також про придбання кабін фунікулеру для перевезення пасажирів.

«Планується оновити міський трамвайний парк на суму 24,9 мільйона євро. Автобусний – на 18,6 мільйона євро. А також купити кабіни фунікулеру та обладнання до них на загальну суму 6,5 мільйонів євро. Кошти надає Європейський інвестиційний банк у рамках реалізації проекту «Міський громадський транспорт України». Відповідні домовленості зараз діють між нашою державою та фінансовою інституцією»,  – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Розпорядником коштів буде комунальне підприємство «Київпастранс».

Реалізація цього проекту покращить рівень надання сучасних, безпечних та, що важливо, екологічних послуг з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, кажуть у мерії.

Документ мають розглянути на одному із пленарних засідань Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]