Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ працює над впровадженням нової моделі енергосервісу «ЕСКО-енергоменеджмент»

06 червня 2019 року, 14:29

Київ зацікавлений у досягненні максимального ефекту від проведення робіт із комплексної термомодернізації будівель бюджетної сфери і впровадження моделі ЕСКО-енергоменеджменту – один із перспективних механізмів для досягнення цієї мети. Сьогодні у цьому напрямі місто веде відповідну роботу, і вже визначені 9 потенційних міських об’єктів для застосування такого механізму. Про це під час засідання круглого столу «Перспективи нової моделі енергосервісу «ЕСКО-Енергоменеджмент» заявив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Київ вбачає перспективи застосування ЕСКО-енергоменеджменту і активно веде роботу для його застосування. Наразі основною проблемою у цьому напрямі є питання професійної компетенції під час виконання робіт та після їхнього завершення, мається на увазі оплачуваний кваліфікований енергоменеджмент. Сьогодні існує необхідність створення моделі для зацікавлення всіх сторін, потрібно розробити методику  затвердження базового рівня споживання та шляхи розподілу зекономлених коштів під час управління об’єктами, адже бізнес зацікавлений у фаховому управлінні», – зазначив Дмитро Науменко.

Крім того, директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА звернувся до голови Держенергоефективності Сергія Савчука із пропозицією спільно розглянути можливість запровадження пілотного проекту ЕСКО-співпраці з бізнесом на основі моделі, яка передбачає, що замовником робіт з термомодернізації будівель є ЕСКО-компанія.

«Маємо переконання, що доклавши спільних зусиль вже найближчим часом можна сформувати певні пропозиції щодо внесення необхідних змін до окремих законів. І, якщо вони будуть прийняті Верховною Радою України, Київ міг би вже наступного року запустити пілотний енергосервісний проект нової моделі взаємодії із ЕСКО-компаніями», – зауважив Дмитро Науменко.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]