Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ продовжить посилювати підтримку ЗСУ

23 вересня 2023 року, 10:02

Підтримка столицею ЗСУ, незважаючи на бюрократичні та політичні перешкоди, має і надалі посилюватися. Про це йшлося на спільній зустрічі депутатів Київської міської ради разом з громадою під стінами Київської міської ради сьогодні, 23 вересня.

Як повідомив на зустрічі з ініціативною групою киян заступник міського голови - секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, підтримка містом ЗСУ полягає як у виділенні коштів на закупівлю дронів, спорядження, на першочергові потреби військових частин, на які місто з лютого 2022 року вже спрямувало понад 4,6 млрд грн, так і на інші потреби армії.

«Більше 4,6 млрд грн вже витратив Київ на безпеку, оборону та забезпечення захисників та їх родин з 24 лютого 2022 року. З них майже 3,5 млрд грн пішло у вигляді субвенцій на озброєння, спорядження, дрони, техніку та інші першочергові потреби військових частин міста, які виконують бойові завдання на передовій; понад 700 млн грн на виплату матеріальної допомоги захисникам та їх сім’ям; 439 млн грн спрямовано на забезпечення квартирами захисників, їх сімей», - зазначив Володимир Бондаренко.

Володимир Бондаренко нагадав, що Київрада на цей рік на підтримку військових передбачила загалом 5 млрд грн.

«Київрада підтримала ініціативу мера міста Віталія Кличка щодо посилення підтримки ЗСУ на 5 млрд грн. Усі можливі ресурси місто і надалі буде спрямовувати нашим захисникам задля наближення перемоги. Столиця надає максимальну підтримку виробникам дронів та іншого необхідного обладнання. Це приміщення, пільги, повне сприяння. Київ посилює підтримку ЗСУ. І у цьому питанні має бути максимальна взаємодія місцевої, центральної влади та громадськості», – зазначив заступник міського голови - секретар Київської міської ради.

Разом із тим, як зауважив Володимир Бондаренко, від ситуації в столиці та стану міського господарства багато в чому залежить ситуація в країні.

«Важливо, щоб місто жило і працювало на перемогу. Треба зважено підходити до рішень щодо підтримки життєдіяльності міста. Критична інфраструктура, центри ухвалення рішень, комунікації, шляхи сполучення та багато іншого – все це необхідно підтримувати в належному стані. Тому бюджетне забезпечення цих напрямів має також бути на необхідному рівні», – підкреслив Володимир Бондаренко.

Володимир Бондаренко нагадав, що понад 2 млрд грн Київ уже витратив на усунення наслідків російської агресії.

Як зазначив депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець, учасники акції обговорили питання законопроєкту №10037, який пропонує переспрямувати ПДФО з зарплат військових з місцевих бюджетів у державний бюджет.

«Натомість, ми пропонуємо зняти законодавчі обмеження, які забороняють місцевій владі напряму робити закупівлі в інтересах військових підрозділів» – зазначив Дмитро Білоцерковець.

Відповідний проєкт закону внесений на розгляд парламенту, проте законодавці його ухвалювати чомусь не поспішають, натомість намагаючись забрати у громад податкові надходження.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]