Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розглядає варіанти підтримки батьків, діти яких навчаються у приватних дитсадках – Ганна Старостенко

23 березня 2017 року, 15:40

У Києві розпочали широке обговорення механізмів фінансової підтримки приватних дошкільних навчальних закладів. Воркшоп на цю тему сьогодні відбувся в суспільному центрі Kyiv Smart City за участю заступника голови КМДА Ганни Старостенко.

«Наразі місто комплексно працює над тим, аби забезпечити місцями у дитсадках усіх охочих. Поруч із відкриттям нових садочків, поверненням цільового використання тим, що не використовувались за своїм призначенням, та збільшенням кількості груп у наявних навчальних закладах, до нас надійшли пропозиції від громадськості щодо підтримки приватних навчальних закладів, що також навчають дітей киян. Сьогодні ми відкрили дискусію з представниками батьківської громади, директорами приватних шкіл, експертами, аби обговорити напрацьовані варіанти такої підтримки та отримати конструктивні пропозиції з їхнього боку», – повідомила Ганна Старостенко.

За її словами, наразі в Києві налічується 137 закладів освіти некомунальної форми власності, у яких виховуються понад 5,7 тис. дітей віком від 2 до 6 років.

«Ми завжди розглядали приватні дошкільні заклади як наших партнерів. Тож, наразі спільно з громадськістю розглядаємо конкретні механізми, які б надавали підтримку приватним дошкільним навчальним закладам або ж безпосередньо батькам окремих дітей, які цього потребують. Можливо для початку – дітей пільгових категорій. Адже за правильної та успішної співпраці з містом приватні ДНЗ допоможуть не лише забезпечити наших маленьких киян дошкільною освітою, а й за необхідності більш комплексно врахувати їхні особливі потреби», – зауважила заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]