Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розпочав реконструкцію полігону ТПВ № 5 у селі Підгірці (+відео)

28 вересня 2018 року, 15:57

28 вересня на полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) № 5 у селі Підгірці Обухівського району Київської області компанія ПрАТ «Київспецтранс» презентувала проект реконструкції полігону.

У рамках проекту до кінця поточного року планується посилити дамби першої та другої карт полігону, утеплити станцію очистки фільтрату (речовини, що утворюється унаслідок потрапляння опадів у тіло полігону) та встановити нові більш потужні насоси на каналізаційно-насосних станціях. Реконструкція стане одним із необхідних етапів рекультивації (безпечного закриття) полігону.

Виконання цих робіт дозволить зменшити ризик виникнення аварійних ситуацій на полігоні, а також припинити захоронення на першій карті та розпочати роботи з її рекультивації. Про це повідомляють у ПрАТ «Київспецтранс».

Окрім зазначених робіт, до кінця цього року планується закінчити роботи з укриття інертним ґрунтом схилів полігону із боку села Підгірці (до 1 грудня 2018 року) і з боку села Креничі (до 31 грудня 2018 року).

За договором, який підписали ПрАТ «Київспецтранс» та ТОВ «Будівельна компанія «Адамант», загальна вартість робіт із реконструкції полігону становитиме більше 326 млн грн, гроші виділяються із бюджету Києва. Строк виконання робіт – 28 місяців. Будівельна компанія «Адамант», яка виграла тендер на реконструкцію полігону, спеціалізується на будівництві штучних та гідротехнічних споруд, а також об’єктів промислового та цивільного будівництва.

Нагадаємо, 27 вересня Київрада прийняла рішення №08/231-3054/ПР про додаткові заходи, спрямовані на вирішення проблемних питань, пов’язаних із експлуатацією полігону ТВП № 5 у селі Підгірці Обухівського району Київської області, та його закриття. Також до переліку заходів входить будівництво альтернативи полігону – нового сміттєпереробного заводу в місті Києві.

Виїзд на полігон ТПВ № 5 у Підгірцях, початок робіт із реконструкції

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]