Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розпочинає підготовку до відзначення 22-ї річниці Конституції України

19 червня 2018 року, 16:36

Київська міська державна адміністрація взяла на виконання план заходів із відзначення 22-ї річниці Конституції України, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Так, 28 червня у столиці, як і в інших населених пунктах, триватимуть урочистості за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, представників громадськості. Зокрема, передбачено покладання квітів до пам’ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику.

У Києві також відбудеться науково-практична конференція із питань удосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні за участю Конституційної Комісії. Крім того, столична влада всіляко сприятиме громадським ініціативам щодо святкування Дня Конституції України, які спрямовані на зміцнення національної єдності та правової держави.

У військових частинах, закладах культури, закладах для дітей та молоді триватимуть інформаційні, освітні, культурно-мистецькі та патріотично-виховні заходи, спрямовані на роз’яснення норм Конституції України, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону України, поширення знань про історію конституціоналізму.

Звісно, правоохоронцям доручено подбати про охорону громадського порядку та безпеку дорожнього руху в місцях проведення заходів, пов’язаних із організацією та відзначенням 22-ї річниці Конституції України.

Нагадаємо, що День Конституції України святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Основного закону країни. Це єдине державне свято, що закріплене у самій Конституції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]