Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ розширює мережу інклюзивних навчальних закладів та збільшує кількість відповідних фахівців – Ганна Старостенко

24 травня 2016 року, 10:07

Київська міська влада має намір і надалі збільшувати кількість інклюзивних навчальних закладів – шкіл та дитячих садочків, а також залучати якомога більше фахівців із впровадження інклюзивної освіти. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час відкриття спеціалізованого тренінгу для працівників освітньої сфери «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», що відбувся у рамках Соціальної програми Дружини Президента України Марини Порошенко.

«Київ на сьогодні лідирує серед українських міст щодо рівня впровадження інклюзії у освітніх закладах. Так, за останні два роки кількість столичних шкіл з інклюзивною формою навчання збільшилася в 2 рази, а кількість інклюзивних класів – у 3,4 рази. Ми прагнемо зробити усе можливе, щоб максимальна кількість особливих дітей могла навчатися з однолітками», – підкреслила вона.

Зокрема, за словами Ганни Старостенко, для досягнення цієї мети необхідно:

  • створити всі необхідні умови у навчальному закладі для особливих дітей – облаштувати пандуси, вбиральні, спеціальні кімнати відпочинку, побудувати ліфти, де це необхідно тощо;
  • забезпечити відповідну підготовку вчителів;
  • забезпечити заклади відповідними фахівцями – асистентами, соціальними працівниками, медиками;
  • забезпечити транспортом ті заклади, які мають у цьому потребу (відповідно до нозології дітей, які у ньому навчаються).

«На сьогодні Київ активно працює над впровадженням усіх перелічених умов – згідно з цільовою програмою «Освіта Києва. 2016-2018», інклюзивна освіта визначена пріоритетом у діяльності міста. Ми заклали відповідне фінансування та ставимо для себе мету за найближчі три роки збільшити кількість інклюзивних освітніх закладів принаймні на 30%», – додала вона.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]