Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ щороку підтверджує своє звання культурної столиці України – Діана Попова

15 березня 2019 року, 16:03

15 березня заступник голови КМДА Валентин Мондриївський та директорка Департаменту культури Діана Попова взяли участь у колегії, під час якої було представлено підсумки роботи в культурній галузі за минулий рік.

«Протягом року Департамент провів 18 конкурсів, за результатами було призначено 11 нових керівників, а решта підтвердила свій високий статус і довіру. Це та нова кров, яка стане рушійною силою для наших театрів, зробить їх більш сучасними та новаторськими», – підкреслила Діана Попова.

Уже зараз керівництво Департаменту вбачає серйозний прогрес у діяльності театральних та концертних закладів: тільки кількість прем’єр за останні роки зросла у двічі, а гастрольна та фестивальна діяльність київських мистецьких закладів вже охоплює 14 країн. І це стало можливим завдяки тому, що із року в рік місто намагається збільшувати фінансування культурних заходів у столиці.

«У той же час Київ активно долучається і до благодійних проектів. Тільки за 2018 рік було проведено 174 благодійні заходи у навчальних закладах, військових частинах та госпіталях Збройних Сил України. Культурні проекти мають йти до тих, хто їх прагне та по-справжньому потребує», – зауважила очільниця Департаменту.

Важливу роль у діяльності Департаменту в минулому році було відведено модернізації бібліотек (ім. Т. Г. Шевченка, Лесі Українки, «Молода гвардія»), відновленню пам’яток архітектури та важливих історичних місць, а також підтримці українського кіно. Це не повний перелік того, що було зроблено за останні кілька років.

У звіті також торкнулись актуальних питань релігії та національної ідентичності: ініційовано створення Київського муніципального дому національностей. Це дозволить продовжити формування позитивного іміджу Києва як європейської столиці, а також забезпечить стабільну етнополітичну ситуацію. Важливим також є і створення до кінця року Європейського культурного центру на базі кінотеатру «Краків»

Найамбітніша найближча мета Департаменту – прийняти в Києві європейський фестиваль «Manifesta Biennial 2022», робота над цим проектом зараз ведеться найактивніше.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]