Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ спрямує майже 13 млн грн на потребу киян-учасників АТО цього року

14 листопада 2018 року

Київ спрямує майже 13 млн грн на потребу киян-учасників АТО цього року

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати внесли зміни до міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2018 рік.

Відтак, столиця має намір спрямувати 12,6 мільйонів гривень на підтримку киян-учасників АТО у 2018 році. Зокрема, йдеться про надання щорічної матеріальної допомоги бійцям антитерористичної операції, в тому числі добровольцям та сім’ям загиблих киян. Членам родин, діти (батьки) яких померли внаслідок поранень чи інших ушкоджень здоров’я під час Революції Гідності. Планується також забезпечити надання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг учасникам АТО та членам їхніх сімей.

«Що важливо, цим проектом рішення ми також пропонуємо надавати допомогу членам сімей киян, які перебувають в полоні, або зникли безвісти. Зокрема, міська влада має намір забезпечувати надання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг цій категорії населення», – зазначив член постійної комісії з питань охорони здоров’я Юрій Крикунов.

Разом з тим, документ передбачає виділення 8 мільйонів гривень на надання одноразової допомоги малозабезпеченим верствам населення та киянам, які опинилися у складній життєвій ситуації.

«Ще 12 мільйонів гривень хочемо додатково спрямувати на протезування осіб з інвалідністю, на забезпечення засобами пересування  малозабезпечених громадян. Ще стільки ж маємо намір виділити на забезпечення оздоровлення ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю та громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. 1,6 мільйона гривень направимо на оздоровлення дітей киян-учасників АТО віком до 14 років у супроводі матері чи батька», – підкреслив депутат.

За його словами, відповідні зміни, які вносяться у міську цільову програму стали можливими за рахунок перерозподілу зекономлених коштів.

Відповідний проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]