Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ удосконалює порядок обрання директорів шкіл і садочків – Ганна Старостенко

20 квітня 2017 року, 14:25

 

Три роки тому Київ став першим містом, де було впроваджено відкритий конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників шкіл і садочків. Сьогодні Київрада зробила важливий крок, аби удосконалити такий порядок обрання, надавши йому обов’язковий характер. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Київ став першим містом, яке ініціювало проведення прозорих і публічних конкурсів для визначення керівників шкіл і дитсадочків. Із часу запровадження конкурсу було призначено керівників майже 100 навчальних закладів столиці. Цей пілотний проект визнано успішним на державному рівні, досвід Києва взяли на озброєння інші міста України. Восени 2015 року офіційний порядок такого призначення керівників державних закладів освіти затвердив уряд», – зазначила Ганна Старостенко.

За її словами, сьогодні Київська міська рада в першому читанні затвердила вдосконалений порядок проведення конкурсного відбору директорів шкіл і садочків комунальної власності територіальної громади міста Києва. Прийняття такого рішення, серед іншого, дозволить закріпити за конкурсом не рекомендаційний, а обов’язковий характер. Також буде зменшено ролі районних державних адміністрацій у процесі призначення переможців конкурсу.

Зазначимо, що для проведення конкурсного відбору утворюється спеціальна конкурсна комісія, до якої входитимуть депутати Київради, представники громадськості, педагогічного колективу та об’єднання батьків учнів навчального закладу, представники громадських об’єднань керівників навчальних закладів відповідного району Києва. Конкурсна комісія працюватиме на громадських засадах, до її складу має входити не менше, ніж 11 членів.

Відбір кандидатур відбуватиметься в три етапи: проведення психологічного тренінгу для претендентів на базі Київського університету імені Бориса Грінченка; ознайомлення з навчальними закладами, педагогічними колективами та батьківською громадою; презентація власного бачення розвитку навчального закладу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]