Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ відвідало 1,9 млн іноземних туристів протягом 2018 року

29 січня 2019 року

Київ відвідало 1,9 млн іноземних туристів протягом 2018 року

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати заслухали звіт про виконання Міської цільової програми розвитку туризму в 2018 році.

Всі заходи, які виконувалися протягом минулого року мали на меті підвищення конкурентоспроможності туристичного сектору столиці та покращення рівня якості послуг, що надаються туристам. З цією метою розроблено новий туристичний маршрут «Стежка Андріївським узвозом». Було вмонтовано спеціальну бруківку із QR-кодами з зображенням котів, перейшовши на які, можна знайти детальний опис локації. До маршруту входить 14 об’єктів. Крім того, створено туристичну навігацію біля реконструйованих сходів на Пейзажній алеї.

Також модернізовано київський туристичний портал visitkyiv.travel. Проведено роботи з мовної підтримки сайту (переклад на мови: російська, німецька, англійська, китайська). Забезпечено просування київського туристичного порталу на найбільших пошукових сайтах та у соціальних мережах. В тому числі, проведено роботи з підтримки мобільного додатку "Kyiv Mobile Guide".

«У 2018 році Київ відвідало 1,9 млн іноземних гостей та ще 3 млн внутрішніх туристів. Загалом це на 800 тисяч осіб більше, між нараховувалося у 2017 році. Маємо і позитивну динаміку надходження до міського бюджету коштів туристичного збору. Минулого року ми отримали 32,9 млн грн, це майже удвічі більше, ніж у 2016. Бачимо, що місто обрало правильну стратегію - промоцію іміджу столиці України як безпечного міста з гарним сервісом та невисокими цінами на відпочинок і харчування», - розповів голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

У рамках виконання цільової програми було створено та забезпечено функціонування гарячої телефонної лінії та юридичної підтримки туристів «61-16». Також розроблено дизайн нових макетів сітілайтів, буклетів для розповсюдження в туристично-інформаційних центрах. Виготовлено 68 тисяч екземплярів поліграфічної продукції, у тому числі 25 000 екземплярів буклету «Kyiv Safe & Nice» з інформацією про безпеку перебування туристами в столиці України.

Нагадаємо, що Київрада затвердила Міську цільову програму розвитку туризму на 2019-2021 роки. Загальний обсяг коштів, необхідних для реалізації всіх запланованих заходів складає 219 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]