Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ визнано однією з найпрозоріших європейських столиць – міжнародне дослідження

22 серпня 2019 року, 10:34

Київ увійшов до списку шести найпрозоріших європейських столиць із 26 міст. Такі висновки пілотного дослідження міжнародної організації «Transparency International»

За інформацією Тransparency International Україна, Київ став лідером завдяки зручній національній системі публічних закупівель ProZorro, публічному реєстру електронних декларацій і повноті інформації  на офіційному порталі Києва.

«Столична влада робить все для  максимальної відкритості та прозорості своєї роботи. Ми втілили проект «Відкритий бюджет», відкрили документообіг КМДА, відкритою є й інформація про проведення тендерів, аукціонів, а всі засідання комісій Київради відбуваються з обов’язковою онлайн трансляцією, - зазначив мер столиці  Віталій Кличко. - Фахівці, що досліджували прозорість Києва зазначили, що нам не вистачає інформації про заробітну плату Київського міського голови, але і ці дані відкриті і публікуються. – Кожен може завантажити розрахункові платіжні відомості Київського міського голови та  заступників голови КМДА на міському порталі відкритих даних».

Віталій Кличко додав, що столична влада докладає  чимало зусиль для реалізації ідей прозорості, відкритості та підзвітності перед громадою міста. Постійно вдосконалює механізми доступу до публічної інформації, також планує модернізацію Системи обліку публічної інформації, аби зробити її зручнішою для користувачів.

Нагадаємо, у 2018 році експерти під егідою Тransparency International Slovensko оцінили 26 столиць за 14 індикаторами, серед яких наявність і доступність даних про бюджет міста і закупівлі, діяльність міського голови і депутатів, доступ до публічної інформації тощо.

Найпрозорішими європейськими містами названо Вільнюс, Київ, Мадрид, Прагу, Приштина і Таллінн. Останні у переліку – Афіни, Белград, Єреван, Сараєво, Стокгольм і Кишинів.

Transparency International Ukraine – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. ТІ Україна розробила та впроваджує Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України: щороку аналізуючи міста за 91 індикатором у 13 сферах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]