Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ залучить кошти ЄБРР на модернізацію теплоенергетичного комплексу

15 квітня 2019 року

Київ залучить кошти ЄБРР на модернізацію теплоенергетичного комплексу

Столиця планує модернізувати систему централізованого теплопостачання. Для цього залучатимуть кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) комунальним підприємством «Київтеплоенерго». Наразі Київ готує «Угоду про підготовку кредитного фінансування».

Залучені кредитні кошти будуть спрямовані на технічне переоснащення київських ТЕЦ та модернізацію теплових мереж, що покращить інфраструктуру централізованого теплопостачання Києва.

«Це надзвичайно важливий крок для надійного енергопостачання міста: ми залучаємо кошти міжнародних фінансових організацій в модернізацію теплових мереж, обладнання ТЕЦ, оновлення програмного забезпечення тощо. Адже нам необхідно поступово долати критичний технічний стан теплового господарства, належним ремонтом якого не займались десятиліттями. Лише протягом опалювального сезону ми мали понад 6 тисяч аварійних ситуацій на теплових мережах, приріст аварійності яких щороку складає не менше 15%», - говорить заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Саме тому, місто націлене на комплексний підхід в процесі фінансування ремонтних програм КП «Київтеплоенерго». Планується, що Європейський банк реконструкції та розвитку на ці цілі може виділити до 140 млн євро. Крім того Угода передбачає проведення фахівцями ЄБРР аудиту та експертизи діючого обладнання КП «Київтеплоенерго».

Отримання першочергових інвестицій можливе вже в найближчі 2-3 роки. Перша черга інвестиційної програми включає п’ять проектів:

-  комплексна заміна мереж, заміна малоефективних котельних та перепідключення споживачів до інших джерел теплопостачання, модернізація 8-ми великих котельних;

-  модернізація частини обладнання ТЕЦ-6 та впровадження газотурбінної установки;

-  модернізація частини обладнання ТЕЦ-5, встановлення теплоутилізатора на енергоблоці №1;

-  впровадження програмного комплексу SCADA для можливості автоматизованого управління роботою теплового обладнання та мереж у реальному часі.

Нагадаємо, у квітні 2018 року завершилась угода міста з ПАТ «Київенерго». Виконавцем послуг гарячого водопостачання та централізованого опалення стало комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]