Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір впорядкувати розміщення пересувних атракціонів у столиці

14 листопада 2017 року

Київрада має намір впорядкувати розміщення пересувних атракціонів у столиці

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати підтримали проект рішення про порядок розміщення пересувних атракціонів на території міста Києва.

Документ має на меті впорядкувати та врегулювати порядок розміщення пересувних атракціонів у столиці, покращити благоустрій, а також створити належні умови для відпочинку містян.

“Наразі у столиці відсутній прозорий та дієвий механізм розміщення пересувних атракціонів. Тому вони доволі часто займають зелені зони, балансоутримувачами яких є комунальні підприємства. В результаті наші КП
отримують чисельні збитки через неконтрольоване розміщення цих об’єктів. Цей проект рішення покликаний визначити єдину процедуру розміщення пересувних атракціонів, їх впорядкування, збереження об'єктів зеленого господарства міста та дотримання правил благоустрою”, - розповів голова постійної комісії з питань містобудування Олександр Міщенко.

Окрім того, проект рішення дозволить зекономити бюджетні витрати на утримання, відновлення зелених зон та об'єктів благоустрою до 2 млн грн на рік. Також збільшаться надходження бюджету за рахунок сплати суб'єктами господарювання за відповідними договорами на розміщення пересувних атракціонів до 3 млн грн на рік. Пильнуватиме за дотриманням порядку виконавчий орган Київради (КМДА).

Відповідний проект рішення уже підтримали постійні комісії Київради з питань  екологічної політики та з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики. Також документ мають розглянути на пленарному засіданні КМР.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]