Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада перейменувала станцію метро “Петрівка” на “Почайна”

08 лютого 2018 року

Київрада перейменувала станцію метро “Петрівка” на “Почайна”

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали  перейменування станції та лінії Київського метрополітену.

Відтак, станцію метро “Петрівка” перейменовано на “Почайна” - відповідно до  назви річки “Почайна”, що є однією з найдавніших у Києві.

Громадські обговорення відповідної пропозиції відбувалися з 1 березня до 1 травня 2017 року. До голосування долучилися 1932 особи. 73% із них підтримали перейменування.

Також відповідно до документу, “Куренівсько-Червоноармійська” лінія столичної підземки отримала нову назву “Оболонсько-Теремківська”.

Попередня  назва відображала лише початковий проект лінії, і нині вона не проходить через місцевість Куренівку. Друга частина назви “Червоноармійська” —  перестала відповідати надземній топоніміці після перейменування станції “Червоноармійська” на “Палац Україна” в 1993 році. Окрім того, у листопаді 2014 року вулиці Червоноармійській повернули історичну назву Велика Васильківська.

Громадські обговорення проходили з  29 травня до 29 липня 2017 року. Нову назву підтримали 80% громадян, які долучилися до голосування.

Рішення підтримали 70 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]