Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада підтримала припинення угоди з ПАТ “Київенерго”

20 червня 2017 року

Київрада підтримала припинення угоди з ПАТ “Київенерго”

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про припинення угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу міста Києва від 27.09.2001 р., укладеної між КМДА та енергопостачальною компанією “Київенерго”.

Відповідна угода з ПАТ “Київенерго” закінчується 31 грудня 2017 року. Аби уникнути позаштатних ситуацій під час опалювального сезону і забезпечити належне постачання теплової енергії киянам, рішення передбачає продовження договору на 4 місяці — до 26 квітня 2018 року включно.

“Рішення передбачає припинення договору, який існував понад 16 років. Ми нарешті повинні розпочати виконання наміченого плану щодо завершення угоди з «Київенерго» та повернення майна міській громаді. Подальше зволікання у прийнятті цього рішення точно не на користь Києва, київської громади – тоді матимемо додаткові технічні і фінансові ризики. Рішення передбачає, по-перше, інвентаризацію майна з подальшим поверненням його громаді. Мова йде не просто про повернення майна громаді, а повернення його у належному стані. Адже це дві величезні ТЕЦ, понад 3 тисячі теплових пунктів, 2600 кілометрів мереж, 200 котелень, а також сміттєспалювальний завод «Енергія». Тобто величезний комплекс, який складається з 90 тисяч об’єктів різних за функціональним призначенням та технічним станом, які нам необхідно проінвентаризувати”, - зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, угоду необхідно продовжити на кілька місяців, аби не створювати додаткове навантаження на систему енергопостачання столиці. Адже, коли змінювати енергопостачальника послуг безпосередньо в розпал сезону, важко гарантувати належні температурні показники в будинках.

У рішенні також передбачено визначення КП та закріплення за ним на праві господарського відання комунального майна, яке перебувало у володінні та користуванні ПАТ “Київенерго”, після припинення угоди.

Відповідне рішення підтримали 62 депутатів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]