Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада підтримала рішення про компенсацію за одержані земельні ділянки родинам киян-Героїв Небесної Сотні

24 червня 2021 року, 16:08

Київська міська рада підтримала рішення про компенсацію за одержані земельні ділянки родинам киян-Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності.

Рішенням Київської міської ради від 12 лютого 2015 року № 63/928 «Про вшанування Героїв Небесної Сотні» (у редакції рішення від 14 квітня 2016 року № 331/331) було визначено перелік киян-Героїв Небесної Сотні та перелік членів сімей киян-Героїв Небесної Сотні для оформлення земельних ділянок у с. Биківня.

Усього було надано 27 земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва – 1 земельна ділянка на родину загиблого Героя Небесної Сотні.

Із моменту надання земельних ділянок пройшло майже 5 років. Через відсутність проведених інженерних мереж та комунікацій сім’ї не можуть будувати житло на виділених територіях.

Розпорядженням КМДА від 27 березня 2018 року № 500 «Про схвалення техніко-економічного обґрунтування «Прокладання зовнішніх інженерних мереж та будівництво під’їзних шляхів до земельних ділянок, наданих у власність громадянам – членам сімей загиблих (померлих) киян-учасників антитерористичної операції в с. Биківня у Деснянському районі (нове будівництво)» було схвалено техніко-економічне обґрунтування на підставі експертного звіту державного підприємства «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба Української державної будівельної експертизи» у поточних цінах станом на 08.12.2017 року. Загальна кошторисна вартість будівництва (дорожнє покриття, електропостачання, мережі зв’язку, каналізація, газопостачання, водопровід, дощова каналізація) була розрахована в розмірі 349 919,489 тис. грн та є для міста економічно затратною сумою.

Беручи до уваги той факт, що на прокладання зовнішніх інженерних мереж та будівництво під’їзних шляхів до земельних ділянок на території с. Биківня потрібно виділити велику кількість коштів із місцевого бюджету, було запропоновано запровадити компенсаційні виплати за одержані земельні ділянки членам сімей киян-Героїв Небесної Сотні. Дана пропозиція передбачає направлення коштів, які мали б бути передбаченими в бюджеті міста для прокладання комунікацій в с. Биківня, на виплату компенсаційних виплат, що в певній мірі знизить бюджетне навантаження на Київ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]