Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада планує просити Кабмін профінансувати будівництво розв’язки на Харківській площі

14 лютого 2018 року

Київрада планує просити Кабмін профінансувати будівництво розв’язки на Харківській площі

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київради з питань транспорту, зв'язку та реклами депутати погодили проект рішення, який передбачає звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів для будівництва багаторівневої транспортної розв'язки на Харківській площі у Києві під час змін до держбюджету на 2018 рік.

Як зазначається у тексті звернення, мова йде зокрема про будівництво багаторівневої транспортної розв'язки на Харківській площі, яка розташована між Харківським шосе, Ташкентською вулицею, Бориспільським шосе, вулицею Світлою, вулицею Колекторною й проспектом Миколи Бажана в Дарницькому районі столиці. Будівництво цієї розв'язки прискорить рух у всіх напрямках, адже приберуть зайві світлофори, що забезпечить безперервність автопотоку. А транзитні машини без зупинок матимуть змогу проїжджати з правого берега від вулиці Грінченка до виїзду з міста через Південний міст в бік проспекту Бажана та Бориспільського Шосе. Окрім того, збільшиться швидкість трафіку в напрямку Харківського шосе та мікрорайону Бортничі.

«Транспортний вузол на Харківській площі є частиною маршруту державного значення, що поєднує аеропорт «Бориспіль» і столичний адмінцентр. Тож у першу чергу він виконує туристичну і логістичну функції загальнодержавного рівня. Тож у даному випадку місто може розраховувати на повноцінну участь держави у будівництві багаторівневої розв’язки, яка прискорить рух у всіх напрямках і забезпечить безперервність автомобільного трафіку і для туристів, і для киян», – вважає співавтор проекту рішення, голова комісії з питань транспорту, зв’язку та реклами Олексій Окопний.

На засіданні архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури виконавчого органу Київради (КМДА) було розглянуто та схвалено передпроектні пропозиції щодо будівництва транспортної розв'язки в різних рівнях на Харківській площі. Замовник проектної документації — КП «Дирекціяу будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», проектна організація — АТ ЗТ «Київсоюзшляхпроект».

Відповідний проект рішення мають також розглянути постійні комісії Київради з питань містобудування та з питань місцевого самоврядування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]