Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада планує звернутися до парламенту щодо забезпечення онлайн процедури земельних торгів

11 серпня 2017 року

Київрада планує звернутися до парламенту щодо забезпечення онлайн процедури земельних торгів

Напередодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали проект рішення, який передбачає звернення до Верховної Ради України щодо забезпечення онлайн процедури земельних торгів.

Наразі земельне законодавство не передбачає можливості проведення електронних торгів. І це створює сприятливі умови для корупційних дій під час проведення аукціонів та обмежує конкуренцію учасників торгів — наголошує автор відповідного звернення депутат Київради Олег Петровець.

“На сьогодні багато країн світу користуються перевагами електронних торгів. З середини 2016 року всі держави Євросоюзу перейшли на електронні торговельні аукціони у всіх сферах діяльності. Наразі — черга за Україною. Без можливості торгів онлайн продаж земельних ділянок перетворюється на звичайну угоду купівлі-продажу, часто за заниженою ціною. А це дуже часто тягне за собою корупційну складову”, - зазначив Олег Петровець.

Загалом, створення умов для проведення торгів онлайн допоможе залучити якомога більшу кількість учасників та забезпечити ще більшу прозорість цього процесу.

Відповідне звернення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]