Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада працює над обмеженням продажу спиртного вночі

26 липня 2018 року

Київрада працює над обмеженням продажу спиртного вночі

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики депутати погодили проект рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00.

Зокрема пропонується запровадити заборону на торгівлю вином, пивом (крім безалкогольного), алкогольними та слабоалкогольними напоями в МАФах і стаціонарних об’єктах торгівлі. Правило не поширюватиметься на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

Загалом, щороку в Україні через алкоголізм та пияцтво помирають понад 40 тисяч осіб. За рівнем споживання алкоголю наша держава займає одне з перших місць у світі. Також, за даними Всесвітньо організації охорони здоров’я, Україна посідає перше місце у світі за вживанням алкоголю серед дітей та молоді. Саме для вирішення цієї проблеми, пропонується впорядкувати продаж алкогольних напоїв у столиці.

«Останнім часом до міської ради, КМДА та до мене особисто надходить значна кількість звернень від киян, громадських організацій та правоохоронних органів щодо обмеження продажу алкогольних виробів на території нашого міста. Запевняю, міська влада усіма силами продовжує боротися з алкоголізмом, особливо серед неповнолітніх та молоді. Цим проектом рішення ми хочемо обмежити продаж алкоголю в  у стаціонарних об’єктах торгівлі, МАФах та тимчасових спорудах з 23.00 до 10.00. І цього разу ми доведемо справу до кінця. Що важливо, документ підтриманий і підписаний усіма фракціями в КМР, секретарем Київради та мером міста. Я переконаний, що така єдність у цьому питанні буде запорукою нашого успіху», - зазначив співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Владислав Михайленко.

Згідно з документом, передбачається, що Департамент міського благоустрою виконавчого органу Київради (КМДА) отримає функції контролю за підприємцями, які не виконуватимуть встановлені обмеження. Депутати Київради переконані, що прийняття даного проекту рішення дозволить зменшити обсяги вживання алкогольних напоїв у Києві. Це у свою чергу знизить рівень злочинності та смертності, а також збільшить тривалість життя населення.

Документ мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]