Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада пропонуватиме парламенту заборонити продаж спиртного у дитячих ігрових кімнатах

04 квітня 2018 року

Київрада пропонуватиме парламенту заборонити продаж спиртного у дитячих ігрових кімнатах

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати погодили проект звернення до Верховної Ради України щодо заборони продажу алкоголю і тютюнових виробів на території дитячих ігрових кімнат.

Відповідно до проекту рішення, пропонується законодавчо визначити поняття “дитяча ігрова кімната”. Також на меті — заборонити продаж, вживання пива та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин і тютюнових виробів у дитячих кімнатах, що функціонують у торгово-розважальних центрах та інших громадських місцях загального користування. Зазначені зміни депутати Київради пропонують внести до Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”.

“Наразі деякі торгові центри дозволяють собі здійснювати продаж алкоголю прямо в ігрових кімнатах, або поруч на видноті в дітей. Це звісно пов'язано з тим, що в законодавстві України відсутнє саме поняття “дитяча ігрова кімната”. За таких умов діти сприймають споживання алкоголю як належне і повною мірою не усвідомлюють його шкоду. Тому комісія одноголосно підтримала таку пропозицію і сподівається на подальше позитивне рішення",- повідомила голова постійної комісії з питань Ганна Старостенко.

Проект рішення сьогодні також підтримала постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків.

“На сьогоднішній день у більшості ігрових кімнат, які знаходяться у Києві, є ліцензії на продаж алкогольних напоїв. Тобто вживати спиртне у таких дитячих кімнатах абсолютно легально. Саме тому запропоновані зміни до чинного законодавства є необхідним кроком, аби вберегти здоров’я українців, підвищити тривалість життя та продовжити розбудову нації, яка буде вільною від алкогольної чи тютюнової залежності”, - зазначила співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юлія Лобан.

Відповідне звернення має також розглянути постійна комісія Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]