Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада спростила оформлення підприємцями вивісок

24 жовтня 2019 року

Київрада спростила оформлення підприємцями вивісок

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали рішення «Про внесення змін до Порядку розміщення вивісок у місті Києві, затвердженого рішенням Київської міської ради від 20 квітня 2017 року».

Зміни передбачають синхронізацію форматних зон. Зараз це перелік окремих вулиць та їх частин, площ та провулків, що дуже ускладнює візуальне сприйняття. Рішення спрощує перелік вулиць, які будуть описувати межі форматних зон.

Також буде зменшено кількість та складність документів, які подаються для оформлення вивісок. Зараз підприємцям потрібен проект вивіски, що слід замовляти у сертифікованих спеціалістів, надавати інженерні креслення, копію ліцензії розробника тощо. Тепер замість проекту вивіски необхідно представити її ескіз, який буде подаватися в довільній формі: візуалізація, розміри, специфікація матеріалів та комп’ютерний макет фасаду «до-після» монтажу вивіски.

«Важливим є уніфікація типів конструкцій. Ми змінюємо складний опис типів конструкцій на зрозумілий з графічними прикладами. Ще одне нововведення - додається тип «під кутом», який вкрай важливий для підприємців», - зазначив начальник Управління з питань реклами виконавчого органу Київради  (КМДА) Олександр Смирнов.

Рішення підтримали 62 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]