Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада створила комунальне підприємство «Муніципальна охорона»

21 вересня 2017 року, 14:43

Київрада підтримала створення комунального підприємства «Муніципальна охорона». Його основною метою є забезпечення належної охорони комунального майна киян. Про це, представляючи проект до розгляду, розказав перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Відповідно до статуту, предметом діяльності підприємства є:

• надання послуг охорони об’єктів комунальної та інших форм власності;

• надання послуг охорони та забезпечення безпеки фізичних осіб;

• розробка, створення, реалізація і супроводження засобів програмного забезпечення для охоронної та пожежної сигналізації, а також програмного забезпечення іншого призначення, інформаційних банків даних тощо;

• охорона та супроводження грошових коштів, цінних паперів і вантажів тощо;

• надання юридичних, консультаційних та інформаційних послуг у сфері охоронної діяльності;

• сприяння забезпеченню контролю за здійсненням заходів із охорони майна та фізичних осіб;

• виробництво та реалізація власної продукції у сфері охоронної діяльності;

• здійснення іншої господарської діяльності, зокрема, спрямованої на отримання прибутку, не забороненої законом.

«Створення «Муніципальної охорони» забезпечить якісну охорону комунального майна та, власне, киян. А крім того, дозволить створити робочі місця, зокрема для тих, хто повертається із зони конфлікту і хоче використовувати свої здібності задля суспільної користі», – підкреслив Геннадій Пліс.

 

Довідково.

Майно територіальної громади Києва, що перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій і закладів потребує захисту та постійної охорони. Сьогодні послуги з охорони об’єктів комунальної власності здійснюються суб’єктами господарювання державної та приватної власності, договори з якими укладаються на конкурсних засадах.

За результатами проведення вибіркового моніторингу 210 підприємств, установ та організацій комунальної власності Києва, їхні витрати на охорону в 2016 році склали 36 556 тис. грн. У порівнянні з 2013 роком ці витрати збільшились на 10 000 тис. грн. У цьому моніторингу враховано тільки 10% підприємств, установ та організацій комунальної власності (у тому числі не враховані заклади освіти, охорона яких здійснюється, як правило, за рахунок позабюджетних фондів). За моніторингом відкритих джерел, 1 охоронець обходиться для 1-го навчального закладу у 48-96 тис. грн на рік, у той час, коли цілодобовий пост охорони – у 132-240 тис. грн на рік. Це дає змогу стверджувати про сумарні витрати на охорону комунального майна близько 300 000 тис. грн на рік.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]