Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада ухвалила нові ставки туристичного збору

31 січня 2019 року

Київрада ухвалила нові ставки туристичного збору

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської депутати затвердили нові ставки туристичного податку.
В основі формули – європейська практика: стягнення прив’язали не до вартості проживання у готелі чи хостелі, а до мінімальної заробітної плати, яка встановлюється в Україні на поточний рік. Відтак, кожен турист зможе сам розрахувати свої витрати. Разом з тим ринок стане більш відкритим, кажуть у мерії.

«Коригування стягнень зумовлене змінами у Податковому кодексі України. Сьогодні ми напряму прив’язали туристичний збір до мінімальної заробітної плати. Законодавством передбачено, що міська влада може встановити податок на рівні до 5% для іноземців та 0,5 % – внутрішніх туристів. Однак, аби не було великої диференціації, ми ухвалили наступні ставки: 1% – для іноземців та 0,4% –  для українців.

Прогнозується, що туристичний ринок  стане більш відкритим і надходження до бюджету будуть зростати. Якщо в 2019 році потік туристів залишатиметься на рівні 2018 року, а це 3 мільйони внутрішніх та майже 2 мільйони іноземців, то Київ може отримати до 150 мільйонів гривень податків. Усі кошти планується спрямувати на розвиток галузі і промоцію нашого міста. Торік туристичний збір становив 33 мільйони гривень», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Рішенням передбачається, що всі установи, які надають послуги з тимчасового проживання, будуть вказані на сайті міської влади.

Разом з тим, у рамках коригування податкових нарахувань, депутати в 10 разів зменшили земельний податок для гаражно-будівельних кооперативів. Тепер він становить 0,1%. Також унормували ставки по садівництву та приватних ділянках.

Рішення підтримало 76 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]