Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада виділила 29,6 млн грн комунальному підприємству з енергозбереження

06 жовтня 2016 року

Київрада виділила 29,6 млн грн комунальному підприємству з енергозбереження

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про збільшення розміру статутного капіталу КП “Група впровадження проекту з Енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва”. 

Відповідно до рішення, статутний капітал комунального підприємства збільшується на 29,6 млн грн. 

У 2013 році КП “Група впровадження проекту з Енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва” розпочало пілотні проекти з енергозбереження на об'єктах комунальної власності Києва. До реалізації було залучено кредитні кошти Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО)  під гарантії Київради. Термін кредитного договору завершується у поточному році, як і стадія реалізації відповідних проектів.

“На даний час існує необхідність завершення робіт по 18 закладах освіти, які включені до проектів енерогозбереження. На черзі — термосанація, встановлення модульних індивідуальних теплопунктів, завершення заміни освітлення. Ми потребуємо відповідного фінансування, аби виконати всі роботи у встановлені терміни”, - говорить заступник голови КМДА Перо Пантелеєв. 

За його словами, загальна вартість робіт складатиме трохи більше одного мільйона євро, що за офіційним курсом НБУ становить 29 578 580 грн.

Рішення дозволить покращити стан фінансово-господарської діяльності підприємства та сприятиме виконанню містом зобов'язань, взятих на себе відповідно до укладених кредитних та гарантійних угод з Північною екологічною фінансовою корпорацією в рамках реалізації спільних з кредитором проектів.  

Відповідне рішення підтримали 69 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]