Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада встановила мораторій на обрізку усіх дерев, окрім аварійних

20 грудня 2018 року

Київрада встановила мораторій на обрізку усіх дерев, окрім аварійних

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати встановили в столиці мораторій на омолоджувальне обрізання дерев. Заборона діятиме протягом двох років.

Рішення стосується врегулювання неефективної та безконтрольної омолоджувальної обрізки або кронування дерев. Депутати Київради наголошують, що неякісне кронуванння може знищити від 50 до 100 відсотків листової крони дерева та призвести до його гниття. 

Разом із тим, мораторій не накладається на видалення аварійних і потенційно небезпечних гілок або частин стовбурів дерев. Також обмеження не поширюється на санітарне і формувальне обрізання дерев та видалення омели з крон. 

Згідно з рішенням, Управління екології та природних ресурсів має організувати робочу групу, куди увійдуть члени усіх депутатських фракцій та груп Київради, представники КМДА та профільні експерти. Робоча група має напрацювати проект рішення про внесення змін до чинних нормативно-правових актів, які регулюють питання утримання зелених насаджень у Києві або проект рішення про затвердження Порядку обрізання та формування крони дерев у столиці. 

Рішення підтримали 82 депутати Київради

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]