Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада закликає Кабмін пришвидшити передачу Гостинного двору на баланс міста

14 листопада 2019 року

Київрада закликає Кабмін пришвидшити передачу Гостинного двору на баланс міста

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України щодо невідкладної безоплатної передачі будівлі Гостинного двору в комунальну власність територіальної громади міста Києва.

У листопаді 2017 року Київрада надала згоду на безоплатне прийняття Гостинного двору у комунальну власність. Але будівля досі перебуває на балансі державі. Тим часом перлина київської архітектури перебуває в аварійному стані та потребує негайного проведення першочергових протиаварійних робіт з подальшою реставрацією.

«Зараз будівля Гостинного двору на Контрактовій площі перебуває у державній власності - на балансі Регіонального відділення Фонду держмайна по місту Києву. Гостинний двір, який київська громада захистила від перетворення в торговельно-офісний центр з парковкою, потребує термінової реконструкції. Міська влада готова реставрувати пам’ятку за рахунок київського бюджету. Але це можливо лише після передачі до комунальної власності", - зазначила ініціатор звернення, депутат Київради Вікторія Муха.

Вона наголосила – після передачі будівлі у власність міста, вона буде використовуватися виключно як заклад культури та не буде відчужуватися у приватну власність.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]