Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада закликає парламент та Кабмін реалізувати Закон «Про державну допомогу суб'єктам господарювання»

20 грудня 2017 року

Київрада закликає парламент та Кабмін реалізувати Закон «Про державну допомогу суб'єктам господарювання»

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо реалізації Закону України «Про державну Допомогу суб'єктам господарювання».

З 2 серпня 2017 року набрав чинності Закон України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання». Закон є надзвичайно важливим, адже передбачає підтримку соціально-економічного розвитку територіальної громади. Також передбачається сприяння тим, хто надає послуги, що пов'язані із задоволенням особливо важливих потреб громадян.

“Але склалося так, що на ділі фактично Закон неможливо виконати, оскільки він є рамковим. До цього часу Кабмін не затвердив Перелік послуг, які становлять загальний економічний інтерес. Також для кожної категорії допомоги Уряд повинен визначити чіткі умови її функціонування.  Це означає, що ми не можемо фінансово підтримувати територіальні громади. В результаті затримується виконання деяких місцевих програм. Також наразі комунальні підприємства, спрямовані на забезпечення життєдіяльності територіальної громади, не отримують належної фінансової підтримки”, — зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Таким чином, аби забезпечити ефективне функціонування системи державної допомоги, варто звернутись до Верховної Ради та Кабміну з проханням встановити чіткий механізм реалізації Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Відповідне рішення підтримали 79 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]