Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада запровадить відкриті електронні аукціони для приватизації комунального майна

26 грудня 2017 року

Київрада запровадить відкриті електронні аукціони для приватизації комунального майна

Депутати Київської міської ради на пленарному засіданні від 21 грудня підтримали зміни до Програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва.

Відповідно до змін, під час відчуження чи продажу об'єктів комунальної власності, у столиці проводитимуть відкриті електронні аукціони, за якими зможе спостерігати громадськість. При цьому застосовуватимуть систему “ProZorro.Продажі”.

“У вересні Київрада підтримала документ у першому читанні. Ми створили робочу групу, аби випрацювати механізм продажу комунальних активів. Після всіх узгоджень, депутатський корпус підтримав впровадження електронних аукціонів, у тому числі із використанням онлайн платформи ProZorro.Продажі,  на заміну маніпулятивним аукціонам, які до цього часу проводились у приміщеннях двох сумнівних бірж – УТБ «Національні ресурси» і ТБ «ПУБ «Україна»”, – зазначив ініціатор відповідного рішення, депутат Київради Леонід Антонєнко. 

Загалом відповідне рішення впроваджує сучасні технології продажу об’єктів комунальної власності. Також буде оптимізовано структуру комунмайна. Відповідно, зростуть надходження коштів від відчуження об’єктів комунальної власності міста Києва. 

Рішення підтримали 71 депутат Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]