Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила Бюджетний регламент

16 травня 2019 року

Київрада затвердила Бюджетний регламент

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до Регламенту Київської міської ради. 
Відповідне рішення виключає з Регламенту статтю, яка передбачає розгляд та прийняття бюджету і програми соціально-економічного розвитку. Натомість затверджено Бюджетний регламент. 

Документ визначає порядок складання, розгляду, затвердження, виконання і звітування про виконання бюджету міста Києва та програми соціально-економічного розвитку міста. 
«Наявність даного документу має чітко унормувати бюджетний процес та дасть змогу заздалегідь готувати, розглядати та затверджувати головний фінансовий документ столиці. Що важливо – регламент визначає відповідальних виконавців та кінцеві терміни здійснення всіх бюджетних процедур. Переконаний, що нові правила формування бюджету столиці дозволять більш ефективно та своєчасно вирішувати завдання та доручення, які покладаються виборцями на депутатів Київради», - зазначив співавтор рішення, голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков. 

Відповідно до рішення, виконавчий орган Київради (КМДА) має до 6 вересня подавати до КМР прогноз бюджету столиці. Проекти рішення про головний кошторис столиці та програму соцекономрозвитку мають бути подані до Київради не пізніше 12 листопада. Затвердити ці документи КМР має до 25 грудня
«Тепер місто матиме чіткі процедури і строки бюджетного процесу. Окрім того, Бюджетний регламент також спрямований на збільшення участі депутатів Київради та членів територіальної громади столиці в розробці та затвердженні зазначених документів», - підкреслив співавтор рішення, депутат Київради Олег Макаров.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]