Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила нові правила розміщення оголошень

08 лютого 2018 року

Київрада затвердила нові правила розміщення оголошень

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили правила розміщення оголошень, які суворо заборонятимуть розміщення рекламних листівок на елементах вуличного благоустрою.

Тож, відтепер розміщення оголошень, інформаційно-агітаційних плакатів, листівок, в тому числі рекламного змісту, в місті Києві дозволятиметься лише на інформаційних стендах, дошках та інших спеціально призначених для цього місцях. Розміщувати такі оголошення забороняється на засобах та обладнанні зовнішнього освітлення, дорожньому покритті, парканах, фасадах будівель та споруд, на інших елементах вуличного обладнання міста.

“У разі порушення правил, підприємцям телефонуватимуть за вказаними в оголошенні телефонами і наполягатимуть на сплаті адміністративного штрафу. Підприємцям, які ігноруватимуть правила і надалі розміщуватимуть рекламні оголошення не в призначених для цього місцях, кожні кілька хвилин надходитиме автоматизований дзвінок, який блокуватиме лінію, а відтак – не даватиме можливість потенційним покупцям з ними зв’язатися”, - зазначив співавтор документу депутат Київради Дмитро Стрижов.

Таке рішення, переконані депутати покращить естетичний вигляд столиці.

“На підтримку цього документу, я наведу лише кілька цифр. У комунальних підприємств на балансі, звісно, є стовпові опори, зупинки громадського транспорту, на які часто незаконно наклеюють рекламну продукцію. Приміром, у КП «Київпастранс» на балансі 17 тисяч стовпів, у КП «Київміськсвітло» – 70 тисяч. Просто уявіть, що щодня десятки бригад працюють над тим, щоб очистити наше місто від наклейок. Підтримавши даний проект рішення, ми тим самим наведемо лад у столиці”, - зазначив співавтор документу депутат Київради Сергій Майзель.

Рішення підтримали 81 депутат.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]