Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада звернеться до Кабміну щодо розширення переліку об'єктів, які становлять підвищену екологічну небезпеку

02 березня 2017 року

Київрада звернеться до Кабміну щодо розширення переліку об'єктів, які становлять підвищену екологічну небезпеку 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів України щодо внесення зміни до пункту 26 переліку видів діяльності та об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку.

Як зазначає депутат Київради Володимир Старовойт, який є ініціатором відповідного рішення, кияни стурбовані масовим встановленням базових станцій стільникового зв'язку (3G антен мобільного зв'язку) у місцях, які знаходяться в центрі багатоповерхової забудови на рівні 2-3 поверхів будинків, в безпосередній близькості від них та дитячих і спортивних майданчиків. 

“Здійснення державної екологічної експертизи є обов'язковим для видів діяльності та об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку. Цей перелік визначений окремою постановою Кабміну. Проте, на даний час, радіотехнічні об'єкти — цифрові радіорелейні станції та базові станції систем стільникового зв'язку не входять до переліку об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку.  Відповідно процедура їхнього встановлення не потребує жодних експертиз зі сторони держави. До того ж, містяни повністю позбавлені впливу на процес встановлення такого телекомунікаційного обладнання”, - зазначив Володимир Старовойт. 

Відповідно до звернення, пропонується включити до переліку видів діяльності та об'єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку цифрові радіорелейні станції та базові станції систем стільникового зв'язку.

Відповідне рішення підтримали 66 депутатів. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]