Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київська міська система моніторингу якості повітря офіційно інтегрована в міжнародний сервіс «IQAir»

25 жовтня 2022 року, 11:23

Відтепер офіційні дані про якість повітря в Києві доступні користувачам сайту міжнародної компанії «IQAir», яка формує світовий рейтинг міст за станом атмосферного повітря. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

 «Ми раді, що київська міська система моніторингу повітря відтепер є одним із джерел даних на сайті міжнародної компанії «IQAir». Завдяки плідній співпраці з представниками цієї компанії ми успішно налагодили передачу даних. Сподіваємося, це позитивно вплине на об’єктивність формування індексу якості повітря Києва та майбутніх рейтингів сайту iqair.com. Окремо хотілося б подякувати команді «ЛУН Місто Air», яка сприяла комунікації із міжнародними партнерами», – зазначив Олександр Возний.

Нагадаємо, що за його словами, з початку жовтня дані з міської системи моніторингу почали передавати в режимі реального часу Міністерству захисту довкілля та відображати на офіційному ресурсі «ЕкоЗагроза». Це стандартизована форма для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози з географічною прив’язкою до місцевості. 

Нині в Києві діє мережа із 5 референтних (високоточних) пунктів спостережень за станом атмосферного повітря європейського зразка, які доповнюють понад 40 індикативних. Дані з обох видів пунктів моніторингу доступні користувачам застосунку «Київ Цифровий», де віднедавна з’явилася можливість підписатися на отримання повідомлень про високий рівень забрудненості повітря у столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]