Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські школи можуть повернутись до очного навчання після спаду захворюваності серед дітей

15 листопада 2021 року, 15:03

Столичні школярі зможуть повернутися за парти після спаду захворюваності на COVID-19 серед дітей. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Рішення про введення дистанційного навчання у школах прийнято комісією ТЕБ та НС КМДА і базувалось на тих даних, які ми щоденно отримували про захворюваність учнів. До канікул цей показник був на рівні близько 100 захворювань на день і тенденція була до зростання цифр. До цього показника варто було додати тих, хто хворів безсимптомно, заражаючи рідних і близьких. Та й самі діти, на відміну від попередніх хвиль, стали більше хворіти у складній формі. На сьогодні ми бачимо, що добова захворюваність серед школярів знизилася, а це свідчить про те, що все було зроблено правильно. Спостерігаємо за динамікою. Як тільки ситуація покращиться, за парти повернуться насамперед учні молодшої школи», – заявив Валентин Мондриївський.

Він також зазначив, що Київ перший у країні за темпами вакцинації і кількості ліжок у лікарнях, підготовлених для важкохворих, але навіть попри це опинився в «червоній» карантинній зоні відповідно до медичних показників, що і викликало введення відповідних обмежень.

«Освітяни підійшли з максимальною відповідальністю, і на сьогодні вакциновано 95,5% працівників галузі. У той же час серед решти киян цей показник значно нижчий. Як свідчить практика європейських країн, для стабільної епідситуації рівень вакцинації населення має бути не менше 70%. Адже саме масова вакцинація – єдиний спосіб зупинити розповсюдження вірусу та зберегти життя», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]