Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські школярі стануть дипломатами та послами під час конференції «Модель ООН. Київ – 2019»

11 квітня 2019 року, 10:04

12 квітня о 14:00 в Дипломатичній академії України стартує дводенна X регіональна конференція «Модель ООН. Київ – 2019», під час якої майже 200 київських старшокласників імітуватимуть роботу Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

За інформацією Департаменту освіти і науки, учні 20 кращих шкіл стануть своєрідними дипломатами та послами столиці, обговорюючи основну тему: «Суверенітет, партнерство, розвиток для досягнення цілей сталого розвитку». Бачення молоддю сучасної ситуації у світі буде викладено в резолюціях, які напрацьовуються в комітетах і комісіях та виносяться на голосування під час роботи Генеральної Асамблеї.

Із привітальним словом до школярів звернуться координатор системи ООН в Україні, представники МЗС України, представники міжнародних організацій та дипломатичного корпусу. Крім того, самі учасники виголосять вступні промови від імені своєї країни та заявлять власну точку зору щодо участі молоді в житті суспільства та недопущенні військових дій.

13 квітня з 14:30 до 15:00 у рамках конференції кожен учасник зможе зробити коротку заяву «Україна, якої прагнемо ми!» у форматі «Відкритий мікрофон».

У цей же день о 15:40 відбудеться офіційне закриття і підбиття підсумків конференції.

Ініціатором заходу є Київський ліцей бізнесу за сприяння Представництва ООН в Україні, Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС, Департаменту освіти і науки КМДА, Управління освіти Шевченківської РДА, Асоціації керівників шкіл м. Києва, Асоціації приватних закладів освіти м. Києва, Університету «КРОК».

Місце проведення: вул. Велика Житомирська, 2, Дипломатична академія України.

Деталі за тел.: 044 456-08-14, 044 456-20-06, 067 2328198 (Валентина Нідзельська).

 

Довідково.

«Модель ООН» – це міжнародна освітня програма, яка понад 60 років надає можливість старшокласникам ближче ознайомитись з діяльністю ООН шляхом імітації діяльності Генеральної Асамблеї, комітетів та комісій ООН. Під час гри-конференції кожна учнівська делегація представляє певну країну або організацію, що входить до ООН. Шляхом дискусій і дебатів школярі намагаються знайти вирішення глобальних проблем та конфліктів, зрозуміти особливості світової політики, розвивати власні ораторські, дипломатичні та комунікативні навички. «Модель ООН» в Україні розпочалася в 1998 році завдяки учням Київського ліцею бізнесу, які вибороли честь реалізувати цю міжнародну програму. Відтоді ліцей забезпечив організаційну і змістовну роботу чотирьох Всеукраїнських і восьми регіональних конференцій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]