Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київські театри представлять вистави у Польщі

22 серпня 2019 року, 17:02

Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра та Київський академічний Театр «Золоті Ворота» покажуть свої вистави в Польщі в рамках двох театральних фестивалів 29-31 серпня.

На фестивалях Wschód Kultury у м. Білосток та Festiwal Retroperspektywy (Ретроперспективи) у м. Лодзь 29 та 31 серпня відповідно Україну представить Стас Жирков з виставою «Отелло/Україна/Facebook». Головною тут виступає ідея фейків у сучасному інформаційному просторі.

«Сприймаємо це як виклик: для нас це ще одна можливість продемонструвати світу, що Київ стоїть одним із перших у списку театральних столиць. Сьогодні ми маємо що показати, і це дійсно якісне мистецтво: сучасне, здатне викликати емоції», – прокоментував художній керівник Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра Стас Жирков.

Ще однією виставою стане «Погані дороги», яку продемонструють 30 серпня на фестивалі Wschod Kultury. Її авторкою є Наталія Ворожбит, а режисеркою – Тамара Трунова. Ця постановка – розповідь про війну на Сході України. У всіх героїв тут є те, що об’єднує: життєвої дороги кожного торкнулась війна.

«Звісно, що для нас тема війни є болючою і досі. І неабияк важливо переносити це у мистецтво, зберігати у найбільш вічному, що тільки може бути – театрі. Сама участь у фестивалі безумовно є підтвердженням майстерності українських митців. Вони мають свіжий погляд і жадібність до визнання публіки – це і дає такий блискучий результат», – сказала директорка Департаменту культури Діана Попова.

Фестиваль «Схід культури» вже 6 років приймає і об’єднує культурні осередки міст Східної Польщі та митців Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]