Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київським школярам представили найперспективніші професії на профорієнтаційному форумі «PROFI 360»

12 листопада 2019 року, 17:30

Для допомоги молоді у виборі професії сьогодні відбувся профорієнтаційний форум «PROFI 360» для учнів шкіл і шкіл-інтернатів Києва, організований столичною службою зайнятості.

У відкритті «PROFI 360» взяли участь керівники Державного та Київського міського центрів зайнятості. На форумі представили найпрестижніші навчальні заклади столиці, зокрема, Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, Національний авіаційний університет, Київський професійний будівельний ліцей та інші.

Учасники презентували свої можливості з використанням сучасних технологій: сферичного кіно, азот-шоу, відеопрезентацій на панорамному екрані. Також відбувся показ дизайнерських колекцій одягу та майстер-класи.

«Державний центр зайнятості завжди активно підтримує та долучається до проведення таких заходів. Адже одним із найбільш важливих напрямів нашої роботи є профорієнтація, яка дає змогу кожній дитині розкрити свій потенціал і реалізувати його повною мірою», – зауважила під час урочистого відкриття заступник директора Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Загалом із початку 2019 року профорієнтаційними послугами міського центру зайнятості було охоплено близько 77 тисяч осіб. Більша частина з них (42,4 тисячі) – студентська та шкільна молодь, зокрема, 38,4 тисячі – це учні загальноосвітніх шкіл. Фахівці столичної служби зайнятості надали клієнтам майже 130 тисяч послуг. Серед прикладів – плідна співпраця з ПАТ «Укрзалізниця», профорієнтаційні заходи «Подорож до країни залізничника», «Твоя формула успіху», профорієнтаційний тренінг «Професії майбутнього», участь у Київському фестивалі стартапів «Class IDEЯ 2019», благодійний фестиваль для дітей-сиріт «Мама + Я», співпраця із Міжнародним дитячим центром «Артек», участь у ярмарках вакансій для студентів столичних закладів вищої освіти, загальноміських професійних заходах «Юнь Києва запрошує 2019» та «Місто професій» для дітей тощо.

«Одним із найважливіших напрямків роботи столичної служби зайнятості є профорієнтаційна робота з молоддю, – наголосив на форумі директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич. – Вона адресована передусім майбутнім випускникам, які перебувають на порозі самостійного життя і стоять перед вибором професії. Наше завдання – зробити так, щоб цей вибір був усвідомленим».

Нині триває профорієнтаційний марафон «ПРОФFEST», який Київський міський центр зайнятості проводить двічі на рік із метою формування позитивного іміджу робітничих професій, ознайомлення молоді з послугами служби зайнятості, привернення уваги соціальних партнерів до вирішення питань зайнятості молоді.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]