Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київводоканал» закликає підприємців суворо дотримуватися Правил приймання стічних вод до міської каналізації

17 серпня 2018 року, 10:38

ПрАТ «АК «Київводоканал» закликає всіх підприємців, які користуються умовами на скид, суворо дотримуватися Правил приймання стічних вод у міську каналізацію.

Останнім часом спостерігаються систематичні випадки надходження на очисні споруди Бортницької станції аерації (БСА) стоків із значним перевищенням нормативних скидів у каналізаційну мережу.

Моніторинг стічних вод за січень-липень 2018 року показує перевищення забруднюючих речовин у рази: завислі речовини – 647 г/м3 (норма – 300 г/м3), азот амонійний – 48,7 г/м3 (норма – 20 г/м3), фосфати – 24, 22 г/м3 (норма – 8 г/м3), хімічне споживання кисню (ХСК) – 1076 г/м3 (норма – 500 г/м3).

Для доведення очистки до нормативів БСА витрачає набагато більше електроенергії, часу та людських ресурсів. Перевищення забруднюючих речовин також негативно впливає на екологічну ситуацію у столиці загалом.

У разі, якщо абонент не може довести якість стічних вод до нормативів, цю функцію на себе бере «Київводоканал». Потрібно заключити договір на доочистку стічних вод та сплатити за це відповідні кошти. В окремих випадках підприємство рекомендує встановити локальні очисні станції на базі компаній, чиї стоки систематично перевищують нормативні вимоги.

У Києві є приклади соціально відповідальних компаній, які вже на етапі проектування передбачили будівництво локальних очисних систем. На жаль, таких абонентів у столиці дуже мало.

Локальні очисні станції є загальноприйнятою практикою у світі. «Київводоканал» докладає максимум зусиль для того, щоб були прийняті нові Правила приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення, які вимагатимуть від підприємств-забруднювачів встановлення таких станцій, а також жорстко обмежать норми скиду небезпечних та забруднюючих речовин до централізованої каналізаційної системи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]