Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Киянам-учасникам АТО можуть виділити додаткові кошти на складне протезування

11 травня 2016 року

Киянам-учасникам АТО можуть виділити додаткові кошти на складне протезування

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту депутати внесли зміни до рішення Київради від 9 жовтня 2014 року №271/271 «Про надання додаткових пільг та гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей». До відповідного рішення додали пункт про надання коштів на стаціонарне лікування та складне протезування киянам-учасникам АТО.

Згідно з рішенням, кошти виділятимуться на придбання лікарських засобів та медичних виробів при лікуванні в стаціонарних умовах, ендопротезуванні, слухопротезуванні, протезуванні ока та відсутності коштів на складне протезування.

Для отримання коштів на стаціонарне лікування подається заява, до якої додаються: копія паспорта, копія ідентифікаційного коду, копія документів про участь в антитерористичній операції, та довідка закладу охорони здоров’я про необхідність стаціонарного лікування із зазначенням суми витрат на лікування. Для складного протезування, окрім зазначених документів, потрібна копія довідки МСЕК про встановлення інвалідності, яка пов’язана із участю в АТО, індивідуальна програма реабілітації із зазначенням необхідного виду протезування та довідка протезно-ортопедичного підприємства, де буде проведено складне протезування, із зазначеною сумою витрат на протезування.

Прийняття даного рішення сприятиме якісному та своєчасному наданню допомоги киянам - учасникам АТО, які потребують лікування, але не мають відповідних коштів, зазначається у пояснювальній записці.

Проект рішення розглянуть на найближчому пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]