Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА рекомендує Мінкультури включити Поштову площу до Держреєстру нерухомих пам’яток національного значення

08 серпня 2018 року, 13:02

Департамент культури КМДА рекомендує Міністерству культури України занести об’єкт «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (XI-XIX ст.) на Поштовій площі в м. Києві» до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення.

Відповідний лист за підписом заступника директора Департаменту культури – начальника управління збереження історичного середовища та охорони об’єктів культурної спадщини Олександра Никоряка було направлено до Мінкультури вчора, 7 серпня.

Разом із листом до Міністерства було також направлено обліковий паспорт об’єкту, коротку історичну довідку та акт технічного стану об’єкту.

«Окрема дяка громадськості, яка звернулася до управління охорони культурної спадщини за консультацією та оперативно виправила технічні помилки, що були допущені при складанні документації, і які могли спричини затримку у поданні документів. Саме завдяки спільній роботі і врешті налагодженому діалогу ми уникнули цих затримок. Усі помилки були виправлені оперативно, і на сьогодні ми маємо подання на Мінкультури щодо надання Поштовій площі статусу національного значення. Тепер у якомога швидші строки, сподіваємось, Міністерство направить відповідне подання до Кабінету Міністрів і питання «націоналізації» пам’ятки буде вирішене», – зазначили в управлінні.

Нагадаємо, 5 липня своєю Постановою Верховна Рада України доручила Кабміну вжити заходів для збереження об’єктів історико-культурної спадщини на Поштовій площі.

Зокрема, внести об’єкт культурної спадщини «Ділянка прибережного міського кварталу середньовічного Києва» на Поштовій площі столиці до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією «пам’ятки національного значення».

У 2015 році 28 жовтня за підписом Віталія Кличка видане розпорядження КМДА № 1055 про збереження, дослідження та консервацію археологічних знахідок на Поштовій площі, а вже 2016 року КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» проведено процедуру закупівель та укладено договір на проведення наукового дослідження та експериментального розроблення у сфері інших природничих наук та виконання комплексу досліджень та наукової обробки археологічних знахідок для створення підземного археологічного музею на Поштовій площі.

З усією документацією, що стосується Поштової площі, можна ознайомитись за посиланням: http://post.knmc.org.ua/node/138.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]