Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА шукає способи взаємодії з територіальними громадами задля залучення інвестицій (+фото)

04 квітня 2019 року, 18:21

На шляху до столичної агломерації стоїть проблема браку нормативно-правового регулювання. Адже Київ як окрема адміністративно-територіальна одиниця не є центром Київської області, водночас Київська міська державна адміністрація є не лише органом місцевого самоврядування, а й державним органом виконавчої влади. Це вимагає індивідуального підходу до структури потенційної метрополії з центром у столиці. Таку думку висловила заступник голови КМДА Марина Хонда під час семінару-практикуму, організованого під егідою мера столиці у рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».

«Переваги утворення агломерації вже настільки очевидні для пересічних мешканців невеликих містечок та селищ, багато з яких щодня їздять до столиці на роботу, що місцевим органам влади врешті-решт нічого не залишиться, як піти назустріч громаді», – наголосила Марина Хонда.

Заступник голови КМДА зазначила, що на сьогодні головна проблема для оптимізаційних процесів у київському регіоні – відсутність належної комунікації.

«Через це навіть пропозиції столичної адміністрації утворити з навколишніми територіальними громадами хоча б Асоціацію залишаються без відповіді, що унеможливлює будь-які спроби ефективного міжмуніципального співробітництва», – розповіла Марина Хонда.

Водночас, нагадала вона, метою створення метрополій є не скорочення повноважень влади на місцях, а ефективна синхронізація керуючих процесів задля пришвидшення соціально-економічного розвитку усіх залучених громад.

Довідково.

Переваги спільної діяльності крупних територіальних громад із меншими та проблеми, які постають під час створення агломерації, – такі ключові тези семінару-практикуму «Розвиток інструментів демократичного врядування, співробітництва громад у містах-метрополіях: виклики та можливості соціально-економічного розвитку Київського регіону», що відбувся 4 квітня у Києві.

Його мета – створити платформу для ефективної комунікації між представниками органів місцевого самоврядування столичного регіону.

Захід організували під егідою мера столиці у рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» за підтримки проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) у співпраці з комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Семінар-практикум, організований у рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]