Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА та Німецько-Український фонд підписали угоду про співпрацю

04 квітня 2017 року, 16:04

Угоду про співпрацю між КМДА та Німецько-Українським фондом (НУФ) підписали сьогодні представники сторін під час Першого Фінансового Форуму. Планується, що така співпраця дозволить столичним підприємствам отримати інформацію та послідуючий доступ до більш дешевих кредитних ресурсів.

Угодою, зокрема, передбачається проведення спільних заходів щодо підтримки малого та середнього підприємництва (МСП) у Києві та забезпечення повного та відкритого обміну інформацією, яка стосується реалізації програм розвитку МСП. Сторони також мають намір готувати пропозиції щодо удосконалення законодавства у сфері розвитку МСП та братимуть участь у громадських обговореннях проектів нормативно-правових актів у сфері розвитку МСП. Для координації заходів щодо співпраці сторін у рамках Угоди підписанти визначають свої відповідні структурні підрозділи, які безпосередньо контактують між собою.

«Німецько-Український фонд у рамках своєї нової програми пропонує дешевий фінансовий ресурс для позичальника на рівні 17%. Це дозволяє нам надавати кошти кінцевому споживачеві в середньому під 9-10%, збільшивши загальний обсяг покриття майбутніх кредитів МСП у середньому до 200 млн грн», – зауважив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Ще однією перевагою взаємодії із Німецько-Українським фондом є мінімізація ризиків, пов’язаних із нестабільністю банківської системи, адже фонд може забезпечити відбір і моніторинг банків-партнерів, наголошують у НУФ. За словами Філіпа Хаугера, координатора програм та проектів KfW, представника Уряду Німеччини, аналогічні програми з компенсації процентних ставок і тіла кредиту для фінансування заходів із енергоефективності та енергозбереження досить давно впроваджуються і в Німеччині через KfW, яка в таких програмах виступає агентом Уряду з їх впровадження та моніторингу результативності.

«KfW також бере участь у програмах із компенсації процентних ставок за кредитами МСП за рахунок бюджетів федеральних земель і міст Німеччини. Через це ми позитивно оцінюємо залучення НУФ до реалізації спільної програми з КМДА. Адже НУФ розширює свою діяльність та функції із підтримки фінансування МСП, перетворюючись поступово в агентство з розвитку МСП, аналогічне KfW. А це і була основна мета створення НУФ, який має стати повноцінним державним інструментом із підтримки фінансування та розвитку МСП», – підкреслив Філіп Хаугер. Окрім того, переконаний він, поява в Україні таких цільових програм є свідченням розуміння та уваги держави до питання підтримки та розвитку МСП.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]