Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Комісія із законності розглянула петицію щодо створення зоополіції

21 жовтня 2016 року

Комісія із законності розглянула петицію щодо створення зоополіції

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції депутати розглянули електронну петицію “Створити в Києві спеціалізовану структуру на зразок зоополіції”.

У зверненні громадян пропонується створити окрему службу, яка захищатиме домашніх та безпритульних тварин від жорстокого поводження, а також запобігти нападам агресивних тварин на людей. Така “зоополіція” має взаємодіяти з Центром ідентифікації тварин. Також пропонується створити відповідний сайт, де розміщуватимуть оголошення про тварин, які шукають нових господарів.

Розглянувши електронну петицію, депутати постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції прийняли рішення відхилити її, оскільки органи місцевого самоврядування не мають повноважень для створення будь-яких поліцейських підрозділів. 
Разом із тим, депутати рекомендували ініціаторам петиції зосередитись на роботі з міською цільовою Програмою контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012 - 2016 роки. У комісії запропонували громадськості спільно з виконавчим органом напрацювати продовження цільової Програми, оскільки саме це стане дієвим інструментом для створення єдиної системи забезпечення прав домашніх і безпритульних тварин у столиці. 

Нагадаємо, електронна петиція “Створити в Києві спеціалізовану структуру на зразок зоополіції” набрала 10130 голосів. Розглянути звернення громадян мають ще дві постійні комісії Київради -  з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, а також з питань екологічної політики. 

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням:

https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=4226

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]