Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кузьма та Нємцов: Київрада назвала сквери іменами співака й російського опозиційного політика

15 листопада 2018 року

Кузьма та Нємцов: Київрада назвала сквери іменами співака й російського опозиційного політика 

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про найменування скверу на вулиці Василя Порика, 7-9 на масиві Виноградар іменем співака Кузьми Скрябіна.

Така назва скверу, який наразі безіменний, була запропонована мешканцями масиву Виноградар, які проживають у межах пішохідної доступності, і зібрали на її підтримку понад 2 тисячі підписів.

«Ми з виноградарцями очікували цього фінального рішення майже рік, відколи ініціатива офіційно була подана в комісію найменувань. У нас є безпосередня географічна прив’язка: Кузьма Скрябін мешкав на масиві Виноградар, неподалік від скверу, а його родина і зараз проживає тут. Фактично мешканці знали його не просто, як популярну зірку, а як сусіда», – розповів депутат Київради Олексій Окопний.

Наразі у сквері завершується останній етап капітального ремонту – влаштування поливу, зовнішнього освітлення та пішохідних доріжок довкола.

Окрім того, сьогодні депутати підтримали рішення щодо найменування скверу на розі вулиць Сурикова та Повітрофлотського проспекту іменем російського опозиційного політика Бориса Нємцова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]