Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Лекторії та екскурсії: в Києві наприкінці тижня можна відвідати безоплатні заходи, зокрема й екскурсію в супроводі перекладача жестової мови

12 березня 2024 року, 12:30

Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму підготували 2 лекторії та 3 екскурсійні прогулянки містом на безоплатній основі для киян і гостей столиці. Серед екскурсій також є ті, які доступні для людей із порушеннями слуху. 

«Розробляючи маршрути, готуючи івенти і різні туристичні програми, ми поступово додаємо все більше заходів, які можуть бути доступні кожному, з урахуванням принципів безбар'єрності. Зокрема, цього разу серед екскурсій буде і прогулянка старим Києвом, що проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови», – розповіла начальниця Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова.

Заходи відбудуться у четвер, п’ятницю та неділю. Місця зустрічей вказані в реєстраційних анкетах.

Екскурсія «Таємниці града Ярослава», де екскурсанти розкриють секрети Софійського та Михайлівського соборів, а також довідаються про оборонні споруди навколо Києва за часів правління князя Ярослава Мудрого. 

Дата та час: 14 березня, четвер, 14:00

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/PzfpnpVcb7fSyA4P7.

Екскурсія «Прогулянка старим Києвом» (для людей із порушеннями слуху), під час якої можна дізнатися про будівництво Володимирського собору, Золотих воріт, Софійського собору тощо.

Екскурсія проводитиметься в супроводі перекладача жестової мови.

Дата та час: 15 березня, п’ятниця, 12:00

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/jkQC8DmzcvgYH13eA.

Лекторій «Київ у вирі загадок Другої світової війни» ознайомить із відомостями про Другу світову війну, що містять у собі чимало загадок, а також з цікавими фактами про події того часу. 

Дата та час: 15 березня, п’ятниця, 14:00

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/uAqkS4wYz5fmYE9w9.

Екскурсія «Прогулянка старим Києвом», на якій відвідувачі почують про будівництво Володимирського собору, Золотих воріт, Софійського собору тощо.

Дата та час: 17 березня, неділя, 12:00

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/VqY5U39e91SkU4tS7.

Лекторій «Київські адреси родини Кричевських» присвячений родині українських художників Кричевських, їхнім життєвим історіям і мистецькому спадку, що був повернений в Україну за часів незалежності.

Дата та час: 17 березня, неділя, 15:00

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/oAdutWD4HCizGRUi6.

Реєстрація на екскурсії та лекторії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації повідомленням на електронну пошту та телефонним дзвінком.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії чи лекції зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]