Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ленокс Льюіс пообіцяв Віталію Кличку, що приїде до Києва на конгрес WBC

07 вересня 2018 року, 11:33

Зірка світового боксу – легендарний Ленокс Льюіс приїде до Києва. До столиці, де на початку жовтня вперше в Україні відбудеться конгрес Всесвітньої боксерської організації (WBC), Ленокса Льюіса запросив мер Києва, екс-чемпіон світу і колишній суперник супертяжа Віталій Кличко.

«Ми з Леноксом приятелюємо, спілкуємося. І я радий, що він відвідає Київ. Конгрес WBC – велика щорічна подія в світовому боксі і вперше вона відбудеться в Україні. До нашого міста приїдуть зірки боксу, промоутери, менеджери – ті, хто творив і творить історію світового боксу», – зазначив Віталій Кличко у Лондоні, де він став спеціальним гостем «Вечора з Леноксом Льюісом».

Захід, на якому Льюіс розказував про свою кар’єру, відповідав на запитання шанувальників боксу, відбувся на лондонській арені «Індіго».

Окремо згадали і обговорили колишні суперники і свій легендарний бій, який відбувся у 2003 році в Лос-Анджелесі. Тоді поразку за очками зарахували Кличку, оскільки бій зупинили лікарі та судді через сильне розсічення на обличчі українського боксера.

«Це був найскладніший бій у моїй кар’єрі. Експерти його назвали боєм десятиріччя. Пройшло багато років, але досі тривають дискусії щодо того, хто ж тоді переміг. Я вважаю, що не програв, – зазначив Віталій Кличко. – І сьогодні я говорю: дякую Леноксу Льюісу за шанс, за можливість боксувати з одним із найсильніших боксерів світу».

Він також зазначив, що досі жалкує, що не відбулося поєдинку-реваншу. Після бою із Віталієм Кличком Ленокс Льюіс завершив професійну кар’єру. Але боксери продовжили спілкуватися і приятелювати.

«Віталій – мій друг, я його дуже поважаю. І обов’язково приїду незабаром до Києва, раз він мене запросив», – зазначив Ленокс Льюіс.

Відкриття конгресу WBC відбудеться в Києві 1 жовтня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]