Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда вшанувала День Конституції покладанням квітів до пам’ятника Пилипу Орлику

28 червня 2019 року, 12:31

Із нагоди 23-ї річниці Конституції України заступниця голови КМДА Марина Хонда взяла участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника творцю першої української Конституції, гетьману Пилипу Орлику.

«Конституція Пилипа Орлика була першим документом, де було чітко прописано, що столицею України є місто Київ. Тому для столиці пам’ятник цій людині і першій Конституції мають особливе значення. Деякі ідеї, які містив у собі документ, бралися за основу, коли створювалася Конституція незалежної України. І наш сучасний Основний документ держави, до речі, визнано одним з найдемократичніших у світі. Тому Пилип Орлик – це не просто постать і не просто пам’ятник, до якого ми приходимо. Це по суті дух нашої Конституції і законотворчості», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що День Конституції – це не звичайне свято, воно є символом правової держави і прав та свобод громадян.

Довідково.

Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року 315 голосами народних депутатів України. Це єдиний документ, який набрав чинності одразу в день свого прийняття.

Першою Конституцією України вважається «Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького», що укладена 1710 року гетьманом у вигнанні Пилипом Орликом. Вона визначала права і обов'язки усіх членів Війська Запорізького.

Покладання квітів до пам’ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]