Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мерія облаштовує безбар’єрне середовище у центральній частині міста

07 квітня 2016 року, 11:47

Цьогоріч у Києві планують встановлення підйомників для осіб з обмеженими фізичними можливостями на станціях трамвайної лінії швидкісного руху від вулиці Старовокзальної до Великої Кільцевої дороги. Зміни проведуть на станціях «Івана Лепсе», «Героїв Севастополя», «Гарматна», «Польова» та «Політехнічна». Такі кроки будуть здійснені в рамках виконання доручення щодо облаштування безбар’єрного середовища в центральній частині Києва – повідомляє перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

Він зазначив, що планується будівництво транспортного пересадочного вузла на «Контрактовій площі», пристосованого для обслуговування маломобільних верств населення. Це підвищені платформи для безперешкодного заїзду пасажирів у колісних кріслах до трамвайних вагонів, влаштування безперешкодного доступу до підвищених платформ,  встановлення турнікетів з ворітцями достатньої ширини для проїзду колясок, додаткове освітлення платформи та облаштування краю платформи тактильною плиткою для людей з вадами зору.

Крім того, у метрополітені в поточному році хочуть влаштувати 4 пандуси на сходових маршах входів (виходів) до вестибюлів наземних станцій: «Золоті ворота», «Вокзальна», «Політехнічний інститут». Також планують нанести попереджувальні смуги з полімерних матеріалів на платформах 12 станцій (по 2 смуги на кожній станції) та проводити щоквартальне оновлення 813 попереджувальних смуг яскраво-жовтого кольору на першій і останній сходинці сходових маршів станцій, пересадочних вузлів між лініями, а також в підземних пішохідних переходах.

Нинішнього року мерія планує встановити пристрої звукового оповіщення для безпечного переходу проїзних частин вулиць пішоходами з вадами зору на пішохідних переходах у Печерському та Шевченківському районах.

«Ми хочемо, щоб наша столиця справді стала безбар’єрною. Цьогоріч заплановано чимало заходів у центральній частині міста, і ми контролюватимемо їхнє виконання. Такі ж кроки мають бути здійснені у всьому місті, адже кияни – люди з рівними можливостями», – наголосив Геннадій Пліс. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]