Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник очолив робочу групу зі створення асоціації «Київська агломерація»

06 грудня 2018 року, 9:59

Для налагодження тісної та активної співпраці з прилеглими до столиці сусідніми населеними пунктами, для вирішення спільних проблем, координації зусиль та розробки єдиної стратегії розвитку в Києві, згідно із рішенням Київради, створюється місцева асоціація «Київська агломерація». Робочу групу із напрацювання механізмів її формування утворено розпорядженням Київського міського голови. Очолив робочу групу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Робоча група є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, який утворюється із метою напрацювання механізмів створення місцевої асоціації «Київська агломерація». Наразі доволі серйозною проблемою є неузгодженість стратегічного розвитку столиці та сусідніх населених пунктів. Адже щодня до нас із області приїжджають на роботу близько 560 тис. осіб, тобто 32% мешканців усієї Київської області. При цьому, наші сусіди активно користуються соціальною інфраструктурою столиці, її транспортом, адміністративними можливостями. Разом із тим, на прилеглих територіях активно триває житлове будівництво при майже повній відсутності дитсадків, шкіл, лікарень, інших закладів побутового обслуговування», – прокоментував Микола Поворозник.

За його словами, київська агломерація фактично об’єднує 11 міст (Київ, Бориспіль, Боярка, Бровари, Буча, Васильків, Вишгород, Вишневе, Ірпінь, Обухів, Українка), 8 селищ (Ворзель, Глеваха, Гостомель, Калинівка у Броварському районі та Калинівка у Васильківському районі, Коцюбинське, Козин, Чабани) та понад 50 сіл.

Микола Поворозник розповів, що новостворена група забезпечуватиме комунікацію територіальної громади Києва із прилеглими суміжними територіальними громадами Київської області з питання створення місцевої асоціації «Київська агломерація», організовуватиме та проводитиме відповідні консультації з міськими, селищними та сільськими головами, депутатами місцевих рад Київської області.

«Оскільки створення агломерації вимагає чіткого, наукового розрахунку, ми замовимо належні дослідження і підготуємо аналітичні довідки щодо проблем та перспектив взаємодії столиці і прилеглих населених пунктів у кожній сфері з відповідними статистичними даними», – констатував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]